2014. február 21.

Presbiteri hétvége, 2014.02.23.

Az évről évre megtartott presbiteri hét végére indultunk pénteken Simontornyára. Sajnos ezen az alkalmon nem tudott ott lenni mindenki, de annak örültünk, hogy azért a csapat több mint kétharmada jelenvolt.

Ezek az alkalmak Istenről, az oktatásról, és a csapat építésről szólnak.

Mivel januárban egy egész napos oktatáson már részt vettünk, a mostani alkalom, a kötetlenebb, vidámabb, örömtelibb, és az egymással szorosabb kapcsolatot kialakító együttlétről szólt.

A hatékonyabb munka elérése érdekében úgy döntöttünk, hogy a presbitérium egy úgynevezett szupervízió (hivatásgondozás) programban is részt vesz, melynek az első alkalmára szombaton került sor. A szupervízió vezetője Surányiné Réti Katinka Nagydorogi lelkész.

A presbitérium megismerése után összeállítottuk azokat a kérdéseket, amelyek a következő együttlétek témái lehetnek. Ezek döntően olyan dolgok, amelyek foglalkoztatják a mi kis közösségünket. Bízunk abban, hogy hasznosak lesznek ezek az alkalmak, és segítenek, hogy hatékonyabban, Istennek még inkább tetsző módon tudjuk végezni a ránk bízott feladatokat.

Az egész hét végét a vidámság, az öröm, és a szeretet kísérte végig. A játékokban újra gyerekek lehettünk, és megtapasztalhattuk, hogy hogyan tudunk egymásra figyelni, és hogyan tudunk egymásban bízni. A szombat esti spontán beszélgetésben érezhettük, hogy tudunk együtt dolgozni, és tudunk együtt örülni.

Az áhítatok, az imádságok nagyon fontos részei ezeknek az együttléteknek, melyre a vasárnapi úrvacsorás istentisztelet tette fel a koronát.

Jó volt nekünk ott lennünk!

Soli Deo Gloria !

Mészárosné Kati

Képek az alkalomról: