2014. november 10.

Alfa-kurzus, 2014.11.

Alfa-kurzus

Szeptemberben újraindult az Alfa-kurzus, gyülekezetünk egyik meghatározó evangelizációs sorozata. Túl vagyunk már a fele alkalmakon, ennek kapcsán érdeklődtünk Kovács Lilla Viktória és Árokszállási Eszter résztvevők tapasztalatairól.

1. Hogyan kerültél kapcsolatba az Alfa-kurzussal?

K. Lilla.: Egy kolléganőm mesélt erről, aki korábban részt vett ezen - ő azóta már a gyülekezet tagja.

Á. Eszter: Éreztem, hogy életem menetén változtatni szeretnék. Alig vártam, hogy havonta egyszer kedden este a Filmklubba el tudjak menni. Ezeket az estéket a Református Egyházközösség szervezi, Pakson. Ott hallottam az Alfáról először.

2. Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel rajta?

K. Lilla.: A kolléganőmmel sokat beszélgettünk annak idején hétköznapi dolgokról, gondokról. Ő javasolta, hogy látogassak el. Azt mondta, ezen a kurzuson is sok hasonló téma felmerül.

Á. Eszter: Találkoztam emberekkel, akik már jártak erre a tanfolyamra. Érlelődni kezdett bennem a gondolat, hogy én is szeretnék menni. Szeptemberben Feil Anita elkísért az első foglalkozásra és azóta rendszeresen járok.

3. Mit kaptál eddig az alkalmakon?

K. Lilla.: Új embereket ismertem meg, ami mindig egy kedves és jó élmény számomra, szeretek velük beszélgetni. Érdekes volt megtapasztalni, hogy milyen figyelemmel és érdeklődéssel fordultak felém.

Á. Eszter: Ezek az esték megnyugtatnak, bátorítóan hatnak rám.

4. Az előadásokban hangzott-e el olyan, ami megérintett téged vagy különleges volt számodra?

K. Lilla.: Az előadásokban az egyszerű, mégis roppant szemléletes hétköznapi példákat kedvelem, amelyek egyfajta hasonlatként értetik meg az emberrel az éppen tárgyalt téma jelentését és jelentőségét.

Á. Eszter: Az őszinte, közös beszélgetések megérintettek. Hálás vagyok azért, hogy ide járhatok.

Köszönjük szépen és Istentől kérünk áldást életükre!