2015. március 28.

Húsvéti gyereknap 2015.03.28.

Húsvéti Gyereknap 2015.03.28

„Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!” Zsoltárok 136,1

A zsoltáros szavaival köszönhettük meg az Úrnak a szombat délelőtti alkalmunkat. Mindig nagy öröm számunkra, amikor a gyermekekkel és szüleikkel együtt tölthetünk egy napot. Miután köszöntöttük a gyerekeket és szüleiket, közös énekléssel vette elejét a húsvéti gyereknap. Azután egy iskolai jelenettel folytatódott a program, melyet a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 8. osztályos tanulói adtak elő. A jelenet főszereplője négy barátnő volt. Kettő kislány között konfliktus helyzet alakult ki, mely egy nagy veszekedésbe torkollott. Góczáné Nelli néni sípjával többször megállította a jelenetet, és kérdéseket tett fel a gyermekeknek a látottakkal kapcsolatban. Öröm volt látni, hogy még a legkisebb gyerekek is bátran jelentkeztek, és lelkesen mondták el véleményüket.  A jelenet tovább folytatódott, ahol a másik kettő barátnő megpróbálta kibékíteni a lányokat, mégpedig úgy, hogy elhívták a lányokat a húsvéti gyereknapra. A húsvéti gyereknap témája a megbocsátás volt. Szénégetőné Katalin néni és Mária néni bemutattak egy jelenetet, mely arról szólt, milyen könnyen megbánthatjuk egymást. Falat építünk egymás közé, mely elválaszt egymástól és Istentől. Jézus Krisztus azonban ledöntötte ezt a falat nagypénteken, és arra kér bennünket szeressük egymást és bocsássunk meg egymásnak.  Így szólt az aranymondásunk, melyet Katalin néni segítségével meg is tanultunk: „Bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban.” Ef 4,32  A két barátnő bocsánatot kért egymástól, megértve a húsvét üzenetét boldogan indultak hazafelé. Az alkalom meghittségét emelte, hogy egy bátor óvodás kislány elszavalt egy gyönyörű húsvéti verset is.

A programunk kézműves foglalkozással folytatódott, ahol a gyermekek tojást díszíthettek, hűtőmágnest, ajtódíszt, fülbevalót, nyakláncot, díszes tojástartót és báránykát készíthettek. A kézműves foglalkozás után jól esett a közös ebéd, melyet jó ízzel fogyasztottunk el.

Az alkalmon több mint 40 gyermek vett részt, melyért szintén nagy hála van a szívünkben. Reményteljesen nézünk a Sztárai kupa elé, ami április 11-én, a Paksi Református Egyházközség szervezésében kerül megrendezésre. Bízunk abban, hogy hasonló örömökről számolhatunk be a gyülekezet közösségének a Sztárai kupáról. Áldott Húsvéti Ünnepeket!

Takács Gizella hitoktató.