2015. április 2.

Liturgikus vacsora, böjtzáró alkalom

Liturgikus vacsora, böjtzáró alkalom

30 fő volt jelen gyülekezetünkből a nagycsütörtöki, liturgikus vacsorán, melyen egyúttal lezártuk a böjti túra menetelését.

Kiscsoportokban ültünk, ahol mindenki beszámolhatott a böjti könyv olvasása során szerzett tapasztalatairól, élményeiről. A beszélgetést három kérdéskör is segítette: Mit kaptam? Miben erősödtem? Mit tervezek tenni?.  Többen elmondták, hogy lelkileg erősödtek, közelebb kerültek az Úrhoz, érezték Isten áldását.  Fontosnak tartottuk, hogy járjunk tovább azon a hitbeli úton, amit az Úr Jézus adott nekünk és fokozatosan fejlődjünk, haladva az érett kereszténység felé.

Ebben is segített a 40 napos böjti túra. Megtanultuk, hogy legyünk nyitottak mások iránt, erősítsük meg kapcsolatainkat és imádkozzunk azért, hogy ismerjük fel, mi az, vagy ki az, amit/akit Jézus ránk bízott. Felismertük azt is, hogy a bibliaolvasás legfőbb célja, hogy változást indítson bennünk (és nem a puszta informális tudásszerzés, de az is fontos).  Számomra a könyv egyik legerősebb mondata így hangzik: „Soha ne kérdőjelezzük meg a sötétben, amit Isten egyszer kimondott a világosságban!”

A tapasztalatok után áhítatos keretetek között hallgattuk végig az utolsó vacsora bibliai leírását, meg-megállva közben, hogy a kiscsoportban átbeszélhessünk egy-egy rövid témát, kérdéskört. A végén Úrvacsoráztunk, majd imával és énekkel búcsúztunk el egymástól.

Jó volt együtt lenni és Jézusra figyelni! Szénégető Szabolcs.

Képek az alkalomról: