2015. június 8.

Egyházmegyei szemle

Egyházmegyei szemle

   Egyházmegyei vizitációt tartottak gyülekezetünkben, ahol Rácz József esperes úr és Csuprik László egyházmegyei főgondnok alkották a vizitációs bizottságot.

Esperes úr tájékoztatása szerint a paksi egyházközségben a pénzügyi és a gazdasági eredmények jók. Jó volt látni – nyilatkozta – hogy az egyes szakterületi munkákat (mint pl. könyvelési, építési, egyéb pénzügyi, alapítványi, diakóniai, ellenőrzési, informatikai, stb.) munkát szakemberek végzik, és nem hárul minden a lelkészekre. Az anyakönyvek rendben, napra készek. A hittanoktatás is rendben van. A szolgálatok hűséggel és tisztességgel rendben folynak. A jelentések (statisztikák) szintén rendben vannak. A gyülekezet létszámában és anyagilag is jelentős növekedést mutat. Soli Deo Gloria!

   A gyülekezetben sokrétű munka folyik, és látható a feladatokra mozduló szolgáló közösség. A hitoktatást nagy létszámú munkatársakkal végzik. A korosztályok közössége egymásra épül.

   A kötetlen beszélgetések keretében szó volt arról, hogy a gyerekeknek nagyon kevés a hely. Az udvaron levő kis ház gyülekezeti teremmé való átalakítása tovább folytatódik, és az elkészülte után, az infrastrukturális háttér, a különböző korcsoportoknak megfelelő helyet biztosítanak. Az egyházmegyei gondnok úr hangsúlyozta, hogy célratörő, sok munkát végző, stabil gyülekezetet lát.

  Végül esperes úr a fenntartáshoz minden jót kívánt és kérte Isten gazdag áldását a gyülekezetünkre.

Mészárosné Kati összeállítása.