2015. június 5.

Egyházmegyei ifinap

Egyházmegyei ifinap

   Egyházmegyénk a pálfai református gyülekezetet bízta meg a megyei ifinap megszervezésével, amelyen Paks is képviseltette magát. Ezen alkalomból Gócza Levente presbitert kérdeztük.

1.     Mikor és hol zajlott a találkozó?

Pálfán voltunk június 05-én. Délután négy órára érkeztünk meg és késő estig tartott.

2.     Kik voltak Paksról?

Konfisok közül a Koncz Marcell és Spiesz Levente, az ifisek közül a Kiss Zoltán, Polácsi László és Hivrik Botond volt jelen, őket én kísértem.

3.     Mi volt a program?

A megérkezés folyamán csillagvizsgáló eszközök segítségével lehetett valóságos napkitöréseket nézni. Ez nagyon érdekes volt. Mikor megérkezett mindenki, éneklésre került sor majd a dr. Görgey Etelka pálfai lelkész asszony áhítatot és igehirdetést tartott. Majd beszélgetést követően csapatjátékokra került sor. Közben megérkezett a vacsora is, miután szabad foglalkozások következtek. A résztvevők nagyon jól érezték magukat. Esti feladatként a csapatoknak el kellett játszani árnyjátékkal a korábban felolvasott igeszakaszt (Elizeus felkészül Illés elragadtatására; Illés elragadja Úr). Tehát érdmes jól figyelni az elején…

  Aztán megnéztünk egy csillagászati filmet majd távcsövekkel kémleltünk az éjszaki égboltot (Vénus, Jupiter, stb.), közben magyarázatokat hallottunk a csillagképekről. Közben a fiatalok beszélgettek és összeismerkedtek egymással.

4.     Milyen útmutatást kaptatok?

Az ige alapján rámutatott a pálfai lelkészasszony, hogy sokszor jöhet olyan élethelyzet, amikor meg kell válnunk valamitől, valami jótól azért, hogy valami új és mégjobb jöhessen (Elizeusnak el kellett engednie Illést, pedig felnézett rá, de később Elizeus is nagyra nőtt).

   Köszönjük szépen, és az Úrnak legyen hála az alkalomért.