2015. november 2.

Egyházi férfi csendesnap

 

  

Egyházi férfi csendesnap

   Labdapattogás, szurkolás, dobogó léptek zaja verte fel a madocsai sportcsarnok csendjét október 23-án délelőtt. A fenti effektusok megszokottak egy kézilabda, vagy focimeccsen, de nem nevezhetők szokványosnak egy református „csendes-napon”. Mégis ez történt, hisz a szervező Madocsai Református Gyülekezet ide, a sportcsarnokba várta a Paksról, Nagydorogról, Pál-fáról, Kajdacsról, Bölcskéről érkező férfitestvéreket.

   Nagy János madocsai lelkipásztor köszöntötte a csaknem harminc megjelentet, Paksról heten érkeztünk. A résztvevők három csapatot alkottak és elkezdődtek a „vérre menő” küzdelmek. Tréfás ügyességi játékok, rendhagyó (kb. 1 méter átmérőjű volt a labda!) és hagyományos focimeccsek kerültek megrendezésre, és a társaság természetesen holt fáradtan érkezett az ebéd helyszínére, a gyülekezeti terembe, ahol a vendéglátó asszonyok már megterített asztalokkal és finom ebéddel várták a csapatokat.

   A kisköri rendezvénysorozat egyébként Pálfán kezdődött és Nagydorogon fog folytatódni. A paksi gyülekezet tavasszal lesz a rendezvény házigazdája. Az ebédet követően megtanultunk néhány kedves, számunkra eddig ismeretlen dicsőítő éneket.

   „Más isteneket féltek..." A napi ige, (2Kir.17) alapján szólt hozzánk Nagy János tiszteletes úr áhítata. Istenünk bűnbocsánatot, örök életet adott Jézus Krisztusban. Ezt nem akarjuk elveszíteni! Ezért féljük őt. Ne attól félj, hogy valamiről lemaradsz az életben! Ne félj jobban a földi hatalmaktól, mint attól, hogy elveszítheted Krisztus hűségét. Izráel más isteneket félt, és ezzel dobta el Isten szeretetét. Te egyedül az Úr Jézus Krisztushoz ragaszkodj, őt féld!

 A madocsaiak nagyszerű vendéglátóknak bizonyultak; köszönet a szeretetteljes légkörért, a finom ebédért, hogy ilyen példásan rendezték meg az alkalmat! Jó volt együtt lenni, találkozzunk rendszeresen! SDG.

Mészáros Gábor