2015. november 21.

Női csendesnap

Női csendes nap - interjú Labriczné Katalinnal

 

Hogyan értesültél az eseményről?

Az eseményről gyülekezetünk facebook-os csoportjának lapján olvastam először, de szó volt róla Biblia-köri alkalmunkon is.

Voltál már korábban ilyen összejövetelen?

Jómagam korábban még nem vettem részt ilyen összejövetelen. Jelentkezésemkor bujkált bennem némi kíváncsiság is.

Paksról mennyien érkeztetek az alkalomra és általában mekkora volt a létszám?

Paksról kis létszámmal (hárman) érkeztünk november 21-én, rajtunk ill. a fogadó kajdacsi testvéreken kívül Pálfáról, Nagydorogról, Bölcskéről. Faddról voltak még. Kb. 30 fős volt a létszám.

Mi volt a tematikája a csendesnapnak?

Megérkezésünkkor Görgey lelkész úr várt és fogadott bennünket. A kajdacsi tiszteletes úr köszöntő szavait követően a faddi nagytiszteletű asszony áhítatára került sor. Az áhítat, a közös ima, éneklés lelki felkészítést adott a karácsonyi ünnep méltó megünneplésének ráhangolódásához. Alkalmunk volt elcsendesedni és csak az Úrra figyelni.

Ezt követően már szó sem volt „csendről”, Görgey tiszteletes asszonyban fel is merült a gondolat, helyén való-e az összejövetel megnevezése?

A ráhangolódás után kötetlen foglalkozás következett. Számos szép és kedves, házi készítésű (kézműves) ajándéktárgyakat hoztak magukkal a testvérek. Lehetőséget kaptunk arra, hogy mi is átélhessük az alkotás örömét, amelyhez minden adva volt (kellékek széles tárháza és a kedves szakmai segítség is). A látott, hallott ötletek alapján, ki-ki hozzátéve saját fantáziáját is számos ajándéktárgyat készítettünk. A kedves házigazda gyülekezet finom ebéddel is megvendégelt bennünket.

Ezt követően már fehér asztal mellett, süteményezés, kávézás közben került sor a karácsonyi ötletbörzére (mit főzzünk, hogyan díszítsünk, hogyan ünnepeljünk, stb.).

Hogy érezted magad az eseményen?

Igen jól éreztem magam, meghitt, kedves és oldott volt a hangulata együttlétünknek.

Mi volt számodra a legmegragadóbb üzenet?

Számomra legfontosabb üzenete és tapasztalata az volt a csendesnapnak, hogy bennünket nemcsak hitünk, hanem az az átölelő szeretet is összeköt, amit saját gyülekezetemben is érzek.