2016. március 15.

Tisztes Polgár kitüntetés

Nemzeti ünnepünk 168. évfordulójáról emlékeztek meg a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében. Az esten köszöntőt mondott Barnabás István alpolgármester, majd átadták a Tisztes Polgár kitüntetést. Az év díjazottjai a Paksi Református Egyházközösség házaspár lelkészei, Lenkey István és Lenkeyné, Teleki Mária.

Mint az, az átadás előtt elhangzott, tizenöt éve érkeztek Paksra, negyedik kislányuk már itt született. Nagy elszántsággal, sok energiával kezdték meg itteni munkájukat, azzal a céllal, hogy szolgáló közösséget formáljanak. Hangsúlyos számukra a közösség építés, hogy olyan emberi minőségi kapcsolatok alakuljanak, ahol a hívek a hétköznapokban megélhetik azt a krisztusi szeretetet, amiről a hitük szól. Minden óvodában és iskolában megszervezték a református hitoktatást. Különböző életkoroknak megfelelő, csoportokban változó formációkban, foglalkoznak a hívekkel és az útkeresőkkel, jelenleg nyolc bibliakörben tartanak foglalkozásokat.

A gyülekezeten kívül bárki számára elérhető a Filmklub, illetve Teleki Mária gyászfeldolgozó csoportot is vezet, nem csak hívőknek. Táborokat tartanak, kirándulásokat szerveznek és szegénygondozást is végeznek, mindketten vallástanári diplomát, illetve a Semmelweis Egyetemen mentálhigiénés lelki gondozó képzettséget szereztek.

Forrás:PAKS-PRESS


Itt egy videofilmet nézhet meg, ha Flash plugint telepít. A Flash plugint ingyenesen letöltheti innen.

2016. március 15.

Tisztes Polgár kitüntetés átadása, 2016.