2016. március 24.

Húsvéti gyereknap

Kedves Szülők és Gyerekek!

A kersztyénség legnagyobb ünnepére készülve 2016.03.19-én, - 10-től 13 óráig tartó - húsvéti gyermeknapra hívtuk a gyermekeket és kísérő szüleiket, a volt református iskola, ma a Bezerédj iskola ebédlőjébe. Örömmel telt meg a szívünk, hiszen több, mint 70 személy vett részt az alkalmon. Bibliai történettel, énekléssel, játékkal, kézműves foglalkozással  igyekeztünk segíteni a gyerekek lelki ráhangolódását az ünnepre.

   Péter, Jézus tanítványa, azért jött közénk, hogy meséljen a  gyerekeknek a legjobb barátjáról, Jézusról és az általa tapasztalt csodákról. Megtudtuk, hogy Jézusnak 12 tanítványa volt, akik követték őt.  Csodálatos halfogásban volt részük a Genezáret-tónál.  Péter részletekbe menően mutatta be a Gecsemáné kertben történteket és szomorúan emlékezett vissza arra a tettére, amikor Jézust háromszor megtagatta. Majd Jézust Pilátus elé vitték, aki ártatlannak találta, de a nép kérésére megfeszítették.  Testét arimátiai József sírjába temették. Harmadnap az asszonyok szaladva hozták a hírt: „Jézus feltámadt!”. Feltámadása után többször találkoztak Jézussal, aki megbocsájtott Péternek. A történet meghallgatása után, ünnepi jellegű kézművesség fogadta az érdeklődő gyerekeket és a kísérő szüleiket. Életkoruknak megfelelően kreatívkodhattak, készítve: húsvéti ablakdíszeket, hajtogatott papír virágokat, szeretetbefőttet, süteményeket, ötletes fülbevalókat.

   A csoki tojásdobálásra is sor került, amelyet a gyerekek nagy örömmel élvezték. Az alkalom utolsó pontja volt a közös ebéd. Csodálatos napunk volt. Istené a dicsőség!  

Székely Brigitta.

Képek az alkalomról, melyek mutatják a jó hangulatot: