2017. január 18.

Magyar Református Cursillo – 2016.

Magyar Református Cursillo – 2016.

   Urunk bőséges áldása kísérte a Magyar Református Cursillo 2016-os, megalakulása óta immáron tizenkettedik esztendejét is! Több mint kétszáz résztvevő a balatonszárszói munkatársképzőn, sikeres Országos Ultreya Szolnokon, a Kárpát-medencei Titkárságok találkozója Aggteleken, lelkész-rektor találkozó két ízben, nos, ezek az Országos Titkárság által szervezett legfontosabb események.

   A titkárság ajánlása, elvárása szerint tavaly a régiók, területükön már önállóan szervezhették a cursillos alkalmakat. Ezekből a Kárpát-medencében összesen 22-t, az anyaországban 14-et jegyezhettünk. Így minden alkalmat figyelembe véve 555-el gyarapodott azok száma, akik hittel valljuk, hogy Krisztus és én abszolút többségben vagyunk!

   A református cursillon részt vettek száma egyébként a 2016. decemberi adatok szerint a Kárpát-medencében 4333, ebből anyaországi 2504 fő. Néhány adat szűkebb környezetünkből! Paksi testvéreink közül tizenhárman vállaltak munkatársi szolgálatot (ebből kettő rektori) összesen öt alkalmon. Bor Imre testvérünk révén érdekeltek voltunk és vagyunk az Országos Börtöncursillo munkájában is, amely egy ökumenikus kezdeményezés. A Gócza házaspár a felvidéki cursillo törzsében képviselte a paksi régiót. Három alkalmon vettek részt paksi illetőségűek, Ők összesen kilencen voltak. Ez a szám talán kisebb a sokévi átlagnál. Magyarázatul az szolgálhat, hogy tavaly a béta kurzusra is a szokottnál kevesebben fogadták el Urunk meghívását.

   Amint azt az előzőekben már említettem, az Országos Titkárság elvárása volt a Régiós Titkárságok életre hívása, megalakítása. Tájékoztatlak Benneteket, hogy ez, régiónkban 2016. december 14.-én meg is történt! Így most már „hivatalosan” is erre a testületre van bízva többek között a területünkön megrendezésre kerülő két cursillos alkalommal kapcsolatos minden feladat. E két helyszín természetesen a balatonszárszói SDG családi szálló és konferencia központ, illetve Püspökszentlászlón az Életrendezés háza. Másik, most megfogalmazott és ugyancsak fontos feladat a létrehozott „mikro”régiókon keresztül a kapcsolattartás hatékonyságának fokozása. Ettől reméljük a régiónk területén most még meglévő, úgynevezett fehér foltok kiszíneződését (természetesen szivárvány színűre ) is.

A szép tervek, elképzelések mit sem érnek, ha nem követik azokat cselekedetek! Ezért közös cselekvésre hívja a titkárság Paks város és a régió minden egyes cursillistáját, közös terveink megvalósításához! Urunknak adjunk hálát elmúlt évünk minden egyes alkalmáért, minden pillanatáért, hisz tudjuk, hogy Soli Deo Gloria, Egyedül Istené a Dicsőség! Őt kérjük idei terveink megvalósításához, Ő áldja meg cursillos közösségünket, gyülekezetünket! De colores!

Mészáros Gábor