2017. október 7.

Férfinap - sárkányhajózás

Férfinap!

  

   Hajóra fel! volt a csapatkiáltás az idei férfi napon. Idén ugyanis folytattuk a tavaly elkezdődött kezdeményezést, miszerint apák és fiaik, illetve férfiak számára szervezett a paksi református gyülekezet egy egynapos kirándulást. Míg előző évben a foci mozgatta meg izmainkat, idén viszont a hajózás.
A több mint 20 fős résztvevő Paksról indult el busszal Dunaföldvárra. Itt szálltunk hajókba, pontosabban egy sárkányhajóba és két kenuba. A sikeres beszállás és elindulás után már gyönyörködhettünk is a tájban, a Duna két partjának látványában. Első megálló helyünk Madocsa – Viza Vendégház volt. Forró teával és finom ebéddel vártak már minket a vendéglő udvarán, paksi gyülekezeti segítőkezek jóvoltából. A testi táplálék után a lelki táplálék sem maradt el, Lenkey István tiszteletes úr a bibliából olvasott fel majd tartott áhítatot, amelyen énekeltünk is. A felüdülés után csapatjátékok következtek: kalóz harc, szigetbombázás, sziget kincse szerzés majd kötélhúzás.

  Madocsáról délután fél három körül indultunk útnak. Az idő is jobb lett, elállt a szél, melegebb lett az idő és káprázó napsütés kísérte utunkat. Az evezés közben különös élmények gazdagították utunkat: több 100 éves elsüllyedt kőszállító hajó romjai rejtőzködnek a víz alatt, különleges torony, melyhez közelebb érve eltűnik és egy kiemelkedő, nagy fa látszik a helyén, kormorán raj a víz felett, valamint homokos, köves, fákkal tarkított rejtelmes szigetek. A paksi Duna part mellett elhaladva pedig megcsodáltuk Paks panorámáját a folyó közepéről.
Út közben megtapasztalhattuk, hogy valóban csapatmunka a hajózás. Egymásra vagyunk utalva, ahhoz, hogy ne boruljunk fel és partot érjünk, csapatban kell együttműködni. Az evezésnél pedig a kormányosra kellett figyelni, és akkor haladt a hajó jól, ha együtt, egyszerre eveztünk. Hasonlóan van ez így a gyülekezeti életben is, mely igazán csapatmunka: vezetés és együttműködés nélkülözhetetlen a közösségben.
Köszönjük a szervezőknek, a hajó felelősöknek, a vendéglátóknak és első sorban Istennek az áldott alkalmat!                                                                              Szénégető Szabolcs.